© REUTERS

Donderdag geen vluchten van en naar Griekenland door staking van luchtverkeersleiders na treinramp

Alle vluchten van en naar Griekenland zullen donderdag niet uitgevoerd kunnen worden wegens een 24 urenstaking door verschillende Griekse vakbonden. Ook de luchtverkeersleiders nemen immers deel aan die staking, zo meldt hun vakbond dinsdag.

gjsBron: BELGA

De staking begint in de nacht van woensdag op donderdag om 0.01 uur plaatselijke tijd (23.01 uur Belgische tijd). Vanaf dat moment zullen er 24 uur lang geen vluchten zijn. Griekse luchtvaartmaatschappijen laten weten dat ze hun klanten op de hoogte gebracht hebben.

De belangrijkste Griekse vakbonden eisen een uitgebreid onderzoek naar de zware treinramp twee weken geleden in Griekenland. Daarbij kwamen 57 mensen om het leven, voornamelijk jongeren. Sindsdien kwam het in Griekenland meermaals tot stakingen en betogingen.

Een stationschef van de stad Larisa had de passagierstrein op het verkeerde spoor gezet, maar uit het onderzoek is gebleken dat naast menselijke fouten ook de rampzalige omstandigheden bij het Griekse spoor en politieke incompetentie een rol speelden.

Aangeboden door onze partners