DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen”
Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen?
Chris Snick, foto’s Wim Daneels
LEES OOK
DE GROTE TEST. Tien soorten hummus uit de supermarkt: “Maar één merk zouden we zelf in huis halen”
DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet is streng voor milde mosterd, maar de allerbeste kost amper 99 cent
DE GROTE TEST. Op zoek naar de meest comfortabele fietsbroek: “Dit voelt toch als een broek met pamper”
DE GROTE TEST. Juf Evelien en haar kleuters testen speelklei: “Beter nog dan Play-Doh én glutenvrij”
DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft plattekazen, maar slechts drie van de acht merken zijn geslaagd
Bekijk
Hoofdpunten
Appeltans kiest voor topadvocaat (en legt zo strategie al op tafel)
Minister Demir scherp voor stad Genk: “Erkenning moskeeën is nachtmerrie”
Papa van Sanda Dia toont de vuile schoenen van zijn zoon: “Dit is het enige wat me nog rest van hem”
Afscheidnemende Frank Deboosere sinds jaar en dag getrouwd met Hamontse ‘weervrouw’
Diepenbekenaar wil zelf windmolen bouwen in zijn tuin: heeft dat zin?
Onderzoek hoe gezond je tuin is: “We willen in heel Limburg theezakjes in de grond”
Lees meer
Meest Recent
Takeaway tip: koppel brengt Indische keuken naar Herk-de-Stad: “Tikka massala als favoriet”
Jeroen Meus bakt verjaardagstaart: exotische pavlova, chocoladetaart met kokos en biscuit met limoen
Waar eet … Loredana Falone? “Hier waan ik me onmiddellijk in la bella Italia”
Waar in Limburg eet je de lekkerste lasagne? Onze topchef deelt een 5 én een 10/10 uit
Breng de zon in huis met deze oldskool cocktail op basis van sinaasappelsap