© Belga

Prinses Elisabeth poseert in Egypte voor foto die haar betovergrootmoeder in 1923 ook maakte

Koningin Mathilde en prinses Elisabeth maken momenteel een reis door Egypte in de voetsporen van koningin Elisabeth, die veel liefde had voor het land. Het Koninklijk Paleis dook naar aanleiding van het werkbezoek in het archief en duikelde enkele foto’s van de vroegere koningin in Egypte op. Elisabeth zal enkele daarvan namaken. Dinsdag poseerde ze in het luxueuze hotel aan de Nijl waar haar betovergrootmoeder honderd jaar geleden ook logeerde.

edb

LEES OOK. Koningin Mathilde en prinses Elisabeth vertrekken op Egypte-reis die koningin Elisabeth 100 jaar geleden maakte

Koningin Mathilde en prinses Mathilde verblijven drie dagen in het Winter Palace in Luxor. Het luxueuze hotel langs de Nijl werd niet zomaar gekozen: koningin Elisabeth verbleef er met haar oudste zoon Leopold in 1923, toen ze de opening van de graftombe van Toetanchamon bijwoonden. Elisabeth, naar wie de huidige troonopvolger genoemd werd, poseerde honderd jaar geleden op een balkon van het hotel, met de Nijl op de achtergrond. Mathilde en Elisabeth stonden dinsdag op dezelfde plek. De achtergrond ziet er ondertussen iets anders uit.

© BELGA

Eerder op de dag waren Mathilde en Elisabeth in Caïro. Daar woonden ze de opening van een tentoonstelling ter ere van de vroegere koningin bij. De reis duurt drie dagen. Op het programma staan vooral archeologische activiteiten, zoals bezoeken aan sites waar Belgische instellingen aan het werk zijn en aan El Kab, een van de oudste Belgische archeologische sites in Egypte.

BELGA

© BELGA

© BELGA

 

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten