© AP

Vice-olympisch kampioene kogelstoten Raven Saunders anderhalf jaar geschorst

De 26-jarige Amerikaanse Raven Saunders, olympisch vicekampioene kogelstoten, heeft een dopingschorsing van achttien maanden opgelegd gekregen. Dat deelde het Amerikaanse antidopingagentschap USADA woensdag mee. Saunders testte niet positief, maar miste wel drie dopingcontroles. Op  8 januari, 26 mei en 15 augustus troffen controleurs haar niet aan op de plaats waar Saunders aangegeven had te zullen zijn.

Bron: BELGA

De schorsing van Saunders gaat in op de dag van haar laatste gemiste controle - ze verliest ook alle behaalde resultaten vanaf die datum - en loopt in februari 2024 af. Ze mist het WK in Boedapest (19-27 augustus), maar kan er volgend jaar wel weer bij zijn op de Olympische Spelen in Parijs.

De exuberante Saunders - ze draagt al eens een Hulk-, Joker- of Teenage Mutant Ninja Turtle-masker tijdens de competitie - is ook bekend om haar strijd tegen racisme en ongelijkheid, haar inzet voor mensen met mentale problemen en voor LGBT-rechten. In Tokio vierde ze haar olympisch zilver door op het podium met haar armen een X te vormen “als steun aan alle mensen die het moeilijk hebben en die niet over een platform beschikken om hun stem te laten horen.”

Aangeboden door onze partners