Voor Renars-Pauls Jansons (midden) ligt de nederlaag tegen Maaseik nog op de maag. “Thuis hebben we het dit seizoen moeilijker dan in uitwedstrijden.”© Gregory Van Gansen

Volleybal Lotto Volley League (play-offs) Lindemans Aalst

Renars-Pauls Jansons op zoek naar eerste punten met Lindemans Aalst: “Voor ons beginnen de play-offs in Gent”

Op de derde speeldag van de play-offs gaat Lindemans Aalst vrijdagavond om 20.30 uur in Gent op zoek naar zijn eerste punten.

Stefan Geeroms

Aalst is niet langer de Oost-Vlaamse nummer één in de hoogste volleybalklasse. Caruur Gent doet het dit seizoen duidelijk beter dan de Ajuinen en dat vertaalt zich ook in klassement van de play-offs. Gent telt na twee speeldagen en overtuigende zeges tegen Menen en Haasrode Leuven zeven punten meer dan Aalst. “Wij kunnen wel als excuus inroepen dat onze start van de play-offs veel moeilijker was”, zegt hoofdaanvaller Renars-Pauls Jansons. “Met Roeselare en Maaseik kregen we meteen de twee beste ploegen van het land op ons bord. We hielden er vooraf rekening mee dat we na die duels zonder punten zouden achterblijven.”

Toch lag de thuisnederlaag tegen Maaseik zwaar op de maag. “Wij speelden geen goede wedstrijd”, is Jansons duidelijk. “Het niveau dat we tegen Roeselare haalden, konden we zeker niet brengen in Schotte. Ook voor onze supporters was dat natuurlijk jammer. Thuis hebben wij het dit seizoen moeilijker dan in uitwedstrijden. Het lijkt wel dat we meer gemotiveerd zijn wanneer we op een onbekend terrein spelen. Dat mag natuurlijk niet. Ook thuis moeten we met dezelfde motivatie en grinta aantreden.”

Trainen op receptie

“Tegen Gent moet het mes weer tussen de tanden”, aldus de bijna 21-jarige Let. “Gent legde tot dusver een mooi parcours af, maar ik ben er zeker van dat we hen kunnen verslaan. Tegen Leuven pakte onze komende tegenstander uit met een zware opslagdruk. De receptie is dit seizoen een van onze pijnpunten, dus daar hebben we deze week extra op getraind.”

Jansons kwam tegen Maaseik in de tweede set kapitein Robin Overbeeke vervangen. De Let was een van de weinige spelers die wel een aanvaardbaar niveau haalde. “Dit is mijn tweede seizoen in Aalst en ik kreeg nog niet echt veel speelkansen. De laatste weken waren ook moeilijk omdat ik met een buikspierblessure worstelde. Tegen Maaseik zat ik wel meteen goed in de wedstrijd, maar onder meer blokkerend kon het toch nog beter.”

Nieuw avontuur

Jansons is einde contract en besliste ook al dat dit zijn laatste wedstrijden bij Aalst worden. “Lindemans was mijn eerste buitenlandse ervaring en ik heb er veel bijgeleerd, maar ik wil uiteraard meer spelen en in Aalst raakte ik maar moeilijk van de bank. Naar Letland keer ik voorlopig nog niet terug. Ik wil mij verder ontwikkelen als speler en dit kan enkel in een buitenlandse competitie. Concrete aanbiedingen heb ik nog niet op zak. Ik zie wel wat er uit de bus komt en ondertussen blijf ik gemotiveerd om met Aalst goed te presteren in de play-offs.”

Aangeboden door onze partners