Kobe Brems (rechts) weet wat Caruur Gent te doen staat in de play-offs: “We moeten er elke match het beste van maken en trachten her en der een onverhoopt puntje mee te pakken.”© Nic Declercq

Volleybal Lotto Volley League (play-offs) Caruur Gent

Net als in de reguliere competitie starten Caruur Gent en Kobe Brems ook sterk in play-offs: “Hopelijk blijft dipje nu achterwege”

Gent -

Het gaat Caruur Gent voor de wind in de play-offs. Het team van Jan Van Huffel kan na de confrontaties met rechtstreekse concurrenten Menen en Haasrode Leuven een perfect rapport voorleggen. Vrijdagavond komt Lindemans Aalst naar de Edugo Arena. Wordt het een drie op drie?

Dirk Van Bruysel

“Op papier zou dat moeten, maar zo makkelijk zal het allemaal niet zijn”, zegt setter Kobe Brems. “In de reguliere competitie moesten we twee sets prijsgeven aan Aalst. Voor de match in de play-offs durf ik niets te voorspellen. Alles ligt erg dicht bij elkaar. In die optiek is het belangrijk om punten te pakken in de thuismatchen. Net zoals in de competitie zijn we ook nu sterk begonnen. Hopelijk blijft het dipje dat we tijdens de reguliere competitie kenden nu achterwege. Feit is dat we de voorbije weken uit dat dipje klommen en gestaag aan het groeien zijn. Daardoor hebben we nu een goede uitgangspositie verworven. We zijn er echter nog lang niet, want er staan nog acht wedstrijden op de kalender. Alles kan dus nog.”

Jacht op Europees

“We moeten ons dus blijven focussen, want het doel is inderdaad om de play-offs af te sluiten op de derde of vierde plaats, die recht geven op Europees volleybal. Hoger mag zeker ook, maar Roeselare en Maaseik steken er toch bovenuit. De vijfde of zesde plaats levert immers nog een extra stresserende nacompetitie op, met als inzet het laatste Europese ticket, maar die appendix moeten we trachten te vermijden.”

“Wat me opvalt, is dat de opslagdruk in het mannenvolleybal steeds meer aan belang wint”, toont Brems tactisch inzicht. “Met Tobias Kjaer en Gilles Vandecaveye hebben we wat dat betreft twee schitterende wapens. Een sterke opslag is dikwijls een optie op het punt. Feit is dat de eerste aanvalsactie meer en meer de opslag wordt. Op dat spelonderdeel wordt dan ook stevig ingezet.”

Vreemd tijdstip

De partij tegen Lindemans Aalst wordt op vrijdagavond gespeeld. Voor beide ploegen niet zo’n evident tijdstip. “Het maakt weinig uit, want het is het begin van het weekend. Langs de andere kant is het dan weer een soort midweekmatch voor wat de werkende spelers onder ons betreft. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee. Mijn werkgever, Decathlon, is soepel. Ook de trainingen zijn voor niemand een probleem. Ons enig doel is het veroveren van een Europees ticket en daar gaan we ons dubbel voor plooien. We moeten er elke match het beste van maken en trachten her en der een onverhoopt puntje mee te pakken. Met de huidige topsfeer in het team is alles mogelijk”, besluit de 22-jarige spelverdeler uit Puurs, die ook volgend seizoen nog onder contract ligt bij Caruur Gent.

Aangeboden door onze partners