Normaal moet de herstelling vrijdag voltooid zijn.© rr

Herstelwerken na wegverzakking gestart

Hamont-Achel -

Bij het herstellen van een kleinere wegverzakking woensdagochtend op de Burg werd een grote uitspoeling onder het wegdek ontdekt. Een ondergrondse lekkage blijkt de oorzaak en de herstellingswerken zijn gestart.

Geert Van Baelen

“De herstellingswerken gingen inmiddels al van start”, deelt de stad mee. “Op vrijdag 17 maart gaat de aannemer aan de slag met het affrezen van het wegdek en het voorzien van een nieuwe toplaag op het kruispunt van Burg en de Pastoor Lemmensstraat. Van zodra de herstellingswerken zijn afgerond, gaat de Burg terug open. Vermoedelijk zal dit vrijdag in de late namiddag zijn.”

Tot dan blijven de voorziene omleidingen van kracht: verkeer komende van Achel richting Budel wordt omgeleid via de Achelpoort, Teutenstraat en Deken Dolsstraat. Verkeer komende van Budel richting Achel wordt eveneens omgeleid via deze straten. Verkeer komende van Budel richting Lozen wordt omgeleid via de Korte Schootstraat en Erkstraat. Omwille van de omleiding is het eenrichtingsverkeer in de Achelpoort tijdelijk opgeheven.

Aangeboden door onze partners