© AFP

Glenn Martens en Jean Paul Gaultier werken opnieuw samen en gaan voor optische illusies

De Belgische ontwerper Glenn Martens gaat met Y/Project opnieuw samenwerken met het Franse modehuis Jean Paul Gaultier. De twee labels werkten vorig jaar ook al eens samen aan een collectie en dat smaakte duidelijk naar meer.

Lien Lammens

De nieuwe samenwerking, opnieuw een ready-to-wear collectie, draait allemaal om optische illusies. Zo geeft de gebreide mesh-kleding een trompe l’oeil-indruk van jeansjasjes gemixt met matrozenhemden. Of kanten lingerie die als het ware lijkt te drijven op onderjurken. Nog een effect? De schijnbare combinatie van wijde broeken en smalle rokken.

LEES OOK:

Om maar te zeggen: de modehuizen spelen via hun prints met de werkelijkheid. De collectie is vanaf vrijdag/vandaag te vinden in de webshops van onder meer Jean Paul Gaultier en Y/Project. Voor een T-shirt betaal je ongeveer 320 euro, de prijs voor een jas kan oplopen tot bijna 1.300 euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners