© Gerrit Schuermans

Veronique Cleymans is eerste groencoach van hogeschool PXL

Bilzen -

Om energie te besparen, stelt de hogeschool PXL nu elke dag een collega aan als 'groencoach'. Die zorgt er elke avond voor dat alle lichten gedoofd zijn en de ramen gesloten. HRM-medewerkster Veronique Cleymans bijt de spits af en is de eerste groencoach van de PXL.

Gerrit Schuermans

Via de interne nieuwsbrieven van Hogeschool PXL werd een oproep gelanceerd naar goede ideeën om energie te besparen. Daar pikte HRM-medewerkster Veronique Cleymans meteen op in. Door zelf het goede voorbeeld te geven en tips te geven, hoopt ze om alle collega's te inspireren om energie te besparen.

Zo kwam het idee van een 'groencoach'. “Het zou leuk zijn als er elke werkdag één collega aangesteld wordt als groencoach”, zo klinkt het op de PXL. “Die persoon checkt ’s avonds waar de lichten uitgezet kunnen worden en de ramen gesloten. Ook kan die coach collega’s tips geven om het nog beter te doen. Deze coaches kunnen dan ook op regelmatige basis met elkaar contact hebben om ideeën te wisselen. Op termijn zullen deze coaches dan hopelijk niet meer nodig zijn omdat elke medewerker doordrongen is van een green mentality.”

https://www.pxl.be

Aangeboden door onze partners