Na Lommelaar, nu ook man uit Hasselt opgepakt voor gijzeling en foltering waarbij man vinger kwijtraakte

Bilzen/Hasselt -

In het onderzoek naar de gijzeling en foltering waarbij een 37-jarige man eind februari zwaar toegetakeld werd aangetroffen in Poppel (Ravels) zijn deze week nog eens twee mannen, waaronder een twintiger uit Hasselt, opgepakt. Het duo verscheen voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die hun aanhouding bevestigde.

(sare, ppn, jtp)

Enkele arbeiders van de gemeente Ravels verwittigden op donderdag 23 februari de hulpdiensten omdat ze een gewonde Nederlandse man hadden aangetroffen op de AA-valleiroute in Poppel. De 37-jarige Henri W. uit Nijmegen was zwaar toegetakeld: in zijn voorhoofd was het woord ‘dief’ gekerfd, de man miste onder meer een vinger en hij had nog verschillende ernstige snij - en steekwonden.

LEES OOK. Daders kerfden ‘dief’ in voorhoofd van man (37) die na ontvoering zwaar toegetakeld werd aangetroffen in Poppel

“Het slachtoffer werd met de nodige spoed naar het ziekenhuis in Turnhout gebracht”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. Korte tijd later pakte de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen de 23-jarige Avery J. uit Lommel als eerste verdachte op.

Afgelopen maandag werd een tweede verdachte opgepakt, een 20-jarige Nederlander uit Mol. Een derde verdachte, de 23-jarige Donchamarro F. uit Hasselt, werd donderdag gearresteerd op een werf in Bilzen.

“De tweede verdachte verscheen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout, die zijn aanhouding heeft bevestigd”, zegt Aerts. “De derde verdachte verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Het onderzoek naar mogelijk andere betrokkenen gaat onverminderd verder.”

Donchamarro F. werd donderdag gearresteerd op zijn werkplek in Bilzen.© TP

Aangeboden door onze partners