© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Fiets- en wandelpad langs Meerhoutstraat wordt 0.75 meter breder

Ham -

De fiets- en voetgangerszone in de Meerhoutstraat wordt 0,75 meter breder gemaakt. Zo wordt een van de knelpunten op een schoolroute in Ham veiliger en comfortabeler voor de zwakke weggebruiker. De werken starten maandag 20 maart.

Mireille Maes

De werken gebeuren over een afstand van 70 meter tussen de oversteekplaats aan de Staatsbaan en de bushalte Genendijk Kerk. De kasseien worden opgebroken om de volledige openbare ruimte te benutten voor een fiets- en voetpad.

Conflict

“Door de verbreding vermindert de kans op conflicten tussen beide weggebruikers. Een aanpassing die de veiligheid en het comfort voor voetgangers en fietsers op deze schoolroute verhoogt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De werken gaan ongeveer een week duren. Afhankelijk van het weer kan die planning nog wel wijzigen. Voetgangers en fietsers worden langs de werfzone aan de overkant geleid. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone passeren aan een snelheid van 50 km/uur. Er worden tijdelijke verkeerslichten gezet om de doorstroming te regelen.

 mm

Aangeboden door onze partners