© REUTERS

YouTube heft beperkingen op Trumps account op

De gewezen Amerikaanse president Donald Trump kan zijn achterban opnieuw bereiken via YouTube. Het grootste onlinevideoplatform ter wereld, dat eigendom is van Google, heeft vrijdag de beperkingen op Trumps account opgeheven.

gliBron: BELGA

Bij die beslissing werd volgens YouTube rekening gehouden met het risico op geweld, maar ook met het belang van de kiezers om op gelijke wijze informatie van belangrijke verkiezingskandidaten te kunnen krijgen. 

Trump werd aan het eind van zijn presidentiële ambtstermijn van de grote onlineplatforms geweerd, nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool in Washington hadden bestormd. Die beslissing werd toen genomen omdat Trump zijn volgers wekenlang zou hebben opgehitst met valse beweringen over verkiezingsfraude. 

Trump, die de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen van 2024 wil binnenhalen, heeft intussen weer toegang tot alle belangrijke onlinediensten. Eerder hadden onder meer Twitter, Facebook en Instagram zijn account gedeblokkeerd. Voorlopig blijft Trump wel enkel communiceren via zijn eigen socialmediaplatform ‘Truth Social’, waarmee hij heel wat minder mensen bereikt.

Aangeboden door onze partners