Tom Egbers zal de komende maanden niet te zien zijn bij NOS Sport.© Jerry Lampen

Tom Egbers komende maanden niet te zien op televisie na beschuldigingen

De Nederlandse presentator Tom Egbers is de komende maanden niet te zien op de openbare omroep. De presentator legde vorig weekend zelf al het werk neer. De directie van de Nederlandse openbare omroep heeft dit “in goed overleg” met Egbers besloten.

Nienke Wensveen

Afgelopen weekend besloot Egbers het voetbalprogramma NOS Studio Sport Eredivisie niet te presenteren. Hij wilde daarmee rust bieden aan de redactie nadat hij in opspraak was gekomen door een artikel van de Volkskrant. Toen was het nog niet duidelijk hoe lang hij weg zou blijven. Vrijdagmiddag heeft de NOS op de redactie laten weten dat Egbers de komende maanden niet terugkeert. “Het terugtreden van Egbers moet ruimte geven om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan”, zegt algemeen directeur Gerard Timmer.

In het artikel van de Volkskrant vertellen ruim dertig (oud-)medewerkers van NOS Sport over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Egbers had een relatie met een stagiaire. Nadat deze was beëindigd zou hij haar hebben gepest en noemde hij haar in het bijzin van collega’s “de as van het kwaad”, “het vergif”, en “serpent”. Ook gebaarde hij dat hij iemands keel doorsneed wanneer zij langsliep. Zij melde het bij de hoofdredactie, maar het pesten ging door tot de jonge vrouw vertrok op de redactie.

Aangeboden door onze partners