© Brandweer Brussel

Schaarbeek houdt crisisberaad over herhuisvesting mensen na brand in opvangcentrum

Er is nog geen oplossing gevonden voor de vluchtelingen na de brand in het opvangcentrum aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Dat bleek zaterdag na afloop van crisisberaad met de burgemeester.

gjsBron: BELGA

Het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne en vertegenwoordigers van het Brusselse Gewest en het burgerplatform dat het opvangcentrum had ingericht, kwamen zaterdag samen om te bekijken waar de ongeveer 200 mensen een nieuw onderdak zou geboden kunnen worden. 

Er is nog geen oplossing gevonden met het Gewest, maar “ik heb goede hoop dat we een oplossing gaan vinden”, zei Jodogne. De burgemeester legde wel uit dat de gemeente Schaarbeek niet de mogelijkheid heeft om zoveel mensen te herhuisvesten. 

Stadion

Momenteel verblijven de vluchtelingen tijdelijk in het gemeentestadion van Schaarbeek. Ze zullen er ook de nacht van zaterdag op zondag en allicht zondag op maandag doorbrengen, aldus de burgemeester. Dinsdagochtend zouden ze echter plaats moeten ruimen voor de gebruikers van het sportcomplex. 

De brand woedde vrijdagavond in een oud kantoorgebouw in de Leuvensesteenweg dat door een burgerplatform was ingericht als opvangcentrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten