Maellyse Brassart.© EPA-EFE

Belgische turnsters pakken zonder Derwael en Vaesen zilver in Stuttgart

Op een kleinere turnmeeting in Stuttgart heeft Team Belgym zilver behaald na de VS en voor Frankrijk. Nina Derwael en Lisa Vaesen hadden forfait gegeven. Het ging om een voorbereidingswedstrijd op het EK, dat over een maand plaatsvindt in het Turkse Antalya.

België trad aan met het vijftal Erika Pinxten, Fien Enghels, Jutta Verkest, Aberdeen O'Driscoll en Maellyse Brassart. Ze scoorden 155.950 punten en werden daarmee tweede na de Verenigde Staten (162.300) en voor Frankrijk (155.300). Ook die landen traden niet aan met hun beste gymnasten.

Individueel kaapten de Belgen drie toestelfinales weg. Aan de brug met ongelijke leggers was Enghels vierde met 13.850. Op de balk deed Brassart één plaats beter (13.300) en de vloeroefening van Jutta Verkest was met 12.950 goed voor de vierde plaats. De finales beginnen zondag om 10 uur.

Erika Pinxten van Sta-Paraat Hasselt maakte haar internationale debuut bij de senioren. Ze werd 26ste op vloer, 36ste op sprong en 40ste aan de brug.

De Belgische juniores pakte brons in het teamklassement. Individueel werden Marie De Smedt en Hanne Degryse tweede en derde aan de brug met ongelijke leggers. Naomi Deschamps was de beste van alle deelneemsters op de balk.

De jongens junioren werden vrijdag al zesde in het teamklassement en haalden vier toestelfinales: twee voor Roméo Jost (grond en ringen) en twee voor Kyano Schepens van Olympia Houthalen (brug en rekstok). (mc)

Aangeboden door onze partners