© BELGA

Filou Oostende botst opnieuw op zwart beest Leiden

Leiden, dat vorig seizoen Oostende uit de finale van de BNXT League gehouden heeft, diende Filou Oostende zijn eerste nederlaag in de crossborderfase van de grensoverschrijdende competitie toe: een 80-75-tik.

Peter Rossel

In het initiële kwart kwamen beide teams maar mondjesmaat tot scoren. Na 13-14 sprintte Oostende met een 0-11-run naar 13-25. Leiden vond dan toch betere opties en zorgde aan het rustsignaal voor een gelijke stand: 33-33. Leiden had aan het halfuur een voorsprong van één eenheid:: 54-53. In het vierde bedrijf kende Thurman een productieve periode die tot 59-64 leidde. Snel smolt die” voorsprong. Hammonds driepunterde naar 69-66, Bouwknecht verhoogde tot 71-67. Na een and one van Van der Vuurst trokken beide teams met een 73-72-tussenstand de laatste minuut in. Daarin benutte de thuisploeg nog vrijworpen. De Oostendse productie beperkte zich in die slotminuut tot een bom van Gillet: 80-75. Leiden was dus opnieuw een oninneembare vesting voor Oostende.

De Oostendenaars deelden de helft minder assists uit dan Leiden: 13 tegenover 26. Bleijenbergh was goed voor vier doelgerichte passes. Het gevreesde driepuntshot van Oostende viel helemaal niet. Amper 4 van de 18 afstandspogingen landden in de Nederlandse mand.

Met 13 punten (5 op 6 tweepunters, 0 op 1 bom en 3 op 4 vrijworpen), 8 rebounds en 2 assists haalde Jovanovic de beste computerevaluatie voor Oostende. Bleijenbergh en Trpisfontaines tekenden elk 12 punten aan.

Aangeboden door onze partners