© USA TODAY Sports

NBA. Utah neemt in het slot de maat van Boston, Embiid verbetert record bij Philadelphia

Utah heeft zaterdag in de NBA in een nagelbijter de volle buit thuis gehouden tegen Boston (118-117). Een block op de zoemer van Walker Kessler op Grant Williams weerhield de Celtics van de zege. Intussen werd Joel Embiid in de 121-141 zege van Philadelphia bij Indiana de eerste speler van de Sixers die in negen opeenvolgende wedstrijden minstens dertig punten scoorde.

Bron: BELGA

Lauri Markkanen was zaterdag opnieuw de uitblinker bij de Jazz met 28 punten en 10 rebounds. Talen Horton-Tucker voegde 19 punten toe. Door de 113-99 nederlaag van Miami bij Chicago is Boston wel zeker van deelname aan de play-offs.

Joel Embiid (31 ptn) was opnieuw op dreef bij Philadelphia. Samen met Tyrese Maxey (ook 31 ptn) leidde hij de Sixers naar een makkelijke zege bij Indiana. Door de nederlaag van Boston schuift Philadelphia op naar de tweede plaats in de Eastern Conference.

Jalen Brunson keerde bij New York terug na een voetblessure en maakte meteen indruk met 24 punten, waarvan 16 in het eerste kwart. De Knicks pakten een 116-110 overwinning op Denver, de koploper in het westen. Nikola Jokic haalde bij de bezoekers 24 punten en 10 rebounds. Denver is al zeker van de play-offs, maar verloor vijf van haar laatste zes duels.

Memphis tot slot, de tweede in het westen, verkleinde de achterstand op Denver dankzij een 133-119 zege tegen Golden State. Jaren Jackson Jr (31 ptn) wees de Grizzlies de weg.

Aangeboden door onze partners