Voer voor discussie: Antwerp krijgt ook na tussenkomst VAR geen penalty na knullig handspel Charleroi-verdediger

Had Antwerp tijdens de openingsfase tegen Charleroi een penalty moeten krijgen? De VAR vond van wel, maar scheidsrechter Nathan Verboomen bleef bij zijn oordeel om niet in te grijpen. Een dubieuze beslissing. Antwer-coach Mark Van Bommel bleef opvallend kalm: “De ref liet na om zijn fout te corrigeren.”

Jonas Withouck, Pieter-Jan Calcoen

LIVE. Volg de wedstrijd tussen Antwerp en Charleroi hier!

Na iets minder dan negen minuten loste Charleroi-doelman Hervé Koffi een simpel balletje. De Burundees kreeg bijstand van zijn ploegmaat Jackson Tchatchoua en die kreeg de bal tegen zijn arm, waarna Koffi de bal toch kon klemmen.

Scheidsrechter Nathan Verboomen werd door de VAR naar het scherm geroepen, maar bleef bij zijn beslissing om geen penalty te geven.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Bommel: “Ref had zijn fout kunnen corrigeren”

Antwerp-coach Mark van Bommel vond dat op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. “De VAR greep in, dus de ref had een fout gemaakt. Hij had die kunnen corrigeren, maar liet dat na. Dat was jammer voor ons”, bleef Van Bommel nog beleefd.

Bij Charleroi wilde niemand stelling innemen, maar viel er ‘off the record’ te horen dat de bal zeker op de stip gekund had.

Aangeboden door onze partners