© BELGA

Kopzorgen voor Anderlecht, mogelijk zware blessure voor Yari Verschaeren: “Onze vingers kruisen”

Anderlecht zal het mogelijk een tijd zonder Yari Verschaeren moeten doen. De middenvelder bleef in de wedstrijd tegen OH Leuven met zijn knie in het gras hangen en moest zo na amper 9 minuten al gewisseld worden. Over de ernst van de blessure is nog niets geweten, maar Verschaeren kon niet zelfstandig van het veld stappen: dat belooft weinig goeds.

Sam Varewyck, Bram Van Vaerenbergh

Al na amper negen minuten zat de wedstrijd voor Yari Verschaeren er op: hij kwam slecht neer toen hij een tackle van OHL-middenvelder Kiyine trachtte te ontwijken en leek zijn knie te verdraaien. Zelf wist hij direct hoe laat het was, en hij moest - in tranen - door twee verzorgers worden ondersteund om het veld te verlaten. Hij verliet het stadion op krukken. Er wordt gevreesd voor een blessure aan de kruisbanden.

“We kunnen nu enkel onze vingers kruisen”, aldus Anderlecht-coach Brian Riemer. “Ik heb nog niet met de dokter gepraat, maar maandag gaat hij onder de scanner. Daarom wil ik ook nog niet op de zaken vooruitlopen, laat ons het resultaat van die scan afwachten.” Voor Verschaeren – die net terug naar zijn beste vorm groeide – zou het de derde zware blessure zijn in zijn carrière zijn: in december 2019 was hij twee maanden out met een enkelblessure, een jaar later miste hij drie maanden met opnieuw een enkelblessure.

Ook Islam Slimani moest een kwartier voor tijd met een spierblessure naar de kant. “Al kan het ook een kramp geweest zijn”, vervolgt Riemer. “Hij gaat ook onder de scanner, we communiceren nadien wel.”

    © BELGA

    © BELGA

    © BELGA

    © BELGA

    Aangeboden door onze partners