Met gratis peer steunen Peerse carnavalisten Limburgse fruitsector

Peer -

Met enkele duizenden bezoekers voor de derde halfvasten carnavalsstoet was er genoeg sfeer in de Peerse binnenstad. De derde editie van Peer carnaval zorgde met hopen snoep, knuffels én lekkere peren voor veel blije kindergezichten.

Ivar I en zijn hofdame Elke van CV Peer Carnaval sloten zondagmiddag een rij van 40 kleurrijke carnavalsgroepen af. Daarbij carnavalsgroepen uit Noord-Limburg en ook carnavalisten van net over de Nederlandse grens. “Onze prins heeft het juiste carnavalsbloed”, zegt Jonas Leen van Peer Carnaval. “Hij treedt in de voetsporen van Justin Wans, zijn grootvader. Justin was 31 jaar geleden prins bij de Peerse Muggenblussers.”

De wegversmallingen in het centrum zorgden dat de snelheid van de derde halfvasten carnavalsstoet niet te hoog opliep. Zo kon iedere carnavalist het tempo aan en geraakten het snoep en andere leuke weggevertjes bij de blije kids. Onder een stralende lentezonnetje passeerde onder meer Super Boer en ook ‘zonder boer geen bier’. ‘Goe zat’ en carnavalsvereniging Stekkegat, uit het Noord-Brabantse Luycksgestel, zorgden voor de juiste ambiance. Dat ’t niet ‘zo mer’ carnaval in Peer is, ondervonden vooral de kleine Perenaars. Met een gratis lekkere peer steunden de carnavalisten de Limburgse fruitsector.  (rdr)

Aangeboden door onze partners