© AFP

Twee ‘schwalbes’ worden twee penalty’s: Leverkusen, Europese tegenstander van Union, klopt Bayern München dankzij de VAR

Bayer Leverkusen heeft zondag op bijzondere wijze van Bayern München gewonnen. Bij de Europese tegenstander van Union kreeg aanvaller Amine Adli twee keer geel voor twee schwalbes… maar de videoref moest de ref er elke keer attent op maken dat het wel degelijk strafschop was. Exequiel Alejandro Palacios zette de twee penalty’s om en hielp zijn team zo aan een 2-1-zege.

Wim Conings

Die was overigens verdiend voor de kwartfinalist van de Europa League. Bayern was wel nog tegen de gang van het spel in op voorsprong geklommen toen ex-Club Brugge-speler Odilon Kossounou een schot van Joshua Kimmich ongelukkig had doen afwijken in eigen doel. Trainer Julian Nagelsmann pakte uit met een driedubbele wissel aan de rust, maar Leverkusen ging gewoon op en over Bayern.

Daardoor wordt Borussia Dortmund, waar Thomas Meunier voor het eerst sinds begin februari nog eens mocht invallen, zowaar leider in de Bundesliga. De geel-zwarten klopten FC Köln met 6-1. Dortmund telt nu één punt voorsprong op Bayern. Op 1 april spelen de twee in München tegen elkaar.

Aangeboden door onze partners