© BELGA

CHALLENGER PRO LEAGUE. Club NXT houdt punten thuis tegen Beerschot, Standard-beloften en Dender spelen gelijk

Club NXT heeft zondag op de vierde speeldag van de Promotion Play-off in de Challenger Pro League (tweede klasse) de punten thuis gehouden tegen Beerschot. De beloften van Club Brugge wonnen in The NEST in Roeselare met 2-1.

Bron: BELGA

Via Lenn De Smet (21.) en Romeo Vermant (44.), op een strafschop, stond Club NXT halfweg op een 2-0 voorsprong. Beerschot kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van de jonge Axl Van Himbeeck (88.) in het slot.

Vrijdag haalde SK Beveren het eerder op de vierde speeldag van Lierse Kempenzonen (2-0), zaterdag was RWD Molenbeek in een Brusselse derby veel te sterk voor de RSCA Futures (0-4). RWDM (55 punten) voert de stand aan, voor Beveren (52). Club NXT (45) en Beerschot (42) volgen op ruime afstand. Lierse (39) en de RSCA Futures (35) sluiten de rij.

Volgend weekend is er geen voetbal in de Challenger Pro League wegens de interlandbreak. De beloften van Anderlecht openen vrijdag 31 maart (20 uur) de vijfde speeldag thuis tegen Beveren. Lierse ontvangt zaterdag (20 uur) de youngsters van Club Brugge. Beerschot speelt zondag (19u15) gastheer voor RWDM.

Na afloop van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League plaatste de top zes zich voor de Promotion Play-off om promotie naar de Jupiler Pro League. Om te stijgen komen de beloftenteams van Club Brugge (Club NXT) en RSC Anderlecht (RSCA Futures), die de Promotion Play-off afwerken, niet in aanmerking. De laatste zes ploegen (nummers 7 tot 12) spelen in de Relegation Play-off om het behoud. De ploegen behielden bij de start van beide play-offs hun puntenaantal van de reguliere fase.

Beloften van Standard en Dender houden elkaar in evenwicht

De beloften van Standard en Dender hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld in de degradatiegroep van de Challenger Pro League. Op Sclessin leek Nicolas Rajsel in de 89e minuut de bezoekers zekerheid te verschaffen over de drie punten. Maar Brahim Ghalidi (90.+5) bracht de score in de blessuretijd alsnog in evenwicht.

Met 26 punten is Dender derde in de stand. SL16 FC is voorlaatste met 24 punten, dat zijn er zes meer dan rode lantaarn Virton. De Luxemburgers pakten vrijdag een punt bij Jong Genk (1-1).

Aangeboden door onze partners