© Isosport

Union profiteert maximaal van misstap KRC Genk en heeft nog maar drie punten achterstand

Union heeft zijn achterstand op leider Genk herleid naar 3 punten. De troepen van Karel Geraerts bogen in het Dudenpark een vroege 0-1 achterstand om naar een 2-1 zege dankzij goals van Lapoussin en Teuma. Na de Europese triomftocht is er opnieuw reden tot feest in Sint-Gillis.

Thomas Cami

Na de knalprestatie van afgelopen donderdag tegen Union Berlin kon Union ook zondagavond een gouden zaak doen. Na het gelijkspel van Genk en de nederlaag van Antwerp kon Union de absolute winnaar van het weekend worden. Maar daarvoor moest het wel zonder de geschorste Burgess voorbij KV Mechelen.

Dat Burgess ontbrak, werd na amper 4 minuten al duidelijk: Kandouss – die centraal op de plek van Burgess geposteerd werd – stapte te vroeg en onnodig uit, Julien Ngoy had vrije baan richting Moris en werkte - weliswaar met een gelukje - af. Een koude douche voor Union, dat nochtans niet slecht begon. Boniface liet een minuut eerder de 1-0 liggen door zijn kopbal op Thoelen te mikken.

Maar Union is veerkrachtig, dat weet u ongetwijfeld al. En dat was ook tegen Mechelen niet anders. Een dikke vijf minuten na de 0-1, hingen de bordjes alweer gelijk: Lapoussin kreeg de bal voor de voeten, de Malagassiër vuurde een raket af richting kortste winkelhaak. Wat een goal. (Lees verder onder de foto)

© BELGA

Het vervolg van de eerste helft was eerder teleurstellend, de grootste kans was nog voor de bezoekers: Hairemans haalde uit, Van der Heyden gooide zijn lichaam broodnodig in de strijd. Union raakte niet meer verder dan een te zwakke poging van Boniface.

Meteen 2-1

Union begon de tweede helft opnieuw met goeie moed en drukte Mechelen meteen naar achter. En dat loonde: al vroeg ging Lynen liggen in de zestien nadat hij aangetikt werd door Verstraete, scheidsrechter Erik Lambrechts wees resoluut naar de stip. Teuma liet Thoelen geen kans: 2-1.

Ook nadien bleef Union de betere ploeg, wetende dat een voorsprong van één doelpunt altijd gevaarlijk is. Nieuwkoop had de wedstrijd al snel na de 2-1 kunnen beslissen, maar de volley van de Nederlander spatte uiteen op de paal.

Union speelde nadien perfect in organisatie, Mechelen speelde helemaal niets meer klaar. De Brusselaars kwamen via Lapoussin zelfs nog dicht bij de 3-1, maar zijn schot zoefde naast. Union mag er dus weer drie punten bijtellen, waardoor de achterstand op leider Genk nog maar drie punten bedraagt. De titelstrijd ligt weer helemaal open.

Union: Moris, Sykes, Kandouss, Van der Heyden, Nieuwkoop, Lynen, Teuma (89’ Puertas), Lazare (72’ El Azzouzi), Lapoussin, Boniface (72’ Nilsson), Adingra (84’ Terho)

KV Mechelen: Thoelen, Van Hecke (76’ Agyei) , Wouters, Vanlerberghe, Bijker (44’ Swers), Verstraete, Da Cruz, Lavalée, Hairemans, Storm, Ngoy

Doelpunten: 4’ Ngoy (Da Cruz, 0-1), 10’ Lapoussin (Adingra, 1-1), 55’ Teuma (penalty, 2-1)

Gele kaarten: 61’ Vanlerberghe, 82’ Nilsson, 86’ Swers

Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Aangeboden door onze partners