Deze auto werd in beslag genomen tijdens de controles.© rr

110 bestuurders krijgen boete voor gsm-gebruik achter het stuur in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

Afgelopen weekend heeft de politie 110 bestuurders beboet omdat ze met hun gsm in de hand reden in Heusden-Zolder. Zeven bestuurders hadden hun gordel niet vastgeklikt.

Marij Wyers

Zeven kinderen zaten niet vastgegespt en de bestuurders kregen hiervoor een boete. De politie stelde ook vijftien parkeerboetes op. Tijdens alcoholcontroles moesten 784 bestuurders blazen. Daarvan hadden er twee te veel gedronken. Daarnaast heeft de politie nog overtredingen vastgesteld zoals onaangepast rijgedrag, lawaaierige uitlaat, het negeren van het inhaalverbod en met vier passagiers op de achterbank rondrijden. Een auto met tijdelijke Franse nummerplaten werd getakeld omdat die niet was ingeschreven en ook geen verzekering had.

Driften

Een 19-jarige Beringenaar is zijn rijbewijs kwijt omdat hij aan het driften was op de parking aan het Brancardiershof. Zijn vrienden keken toe. De vier voertuigen van de vrienden stonden in de buurt. De politie kon de Beringenaar aan de kant zetten . Zijn auto werd in beslag genomen en de Beringenaar zal voor de politierechter moeten verschijnen.

Snelheidsboetes

Bij snelheidscontroles op zes plaatsen in de gemeente zijn vorig weekend 386 bestuurders geflitst. In totaal werden 4.244 voertuigen gecontroleerd. Het aantal overtreders bedroeg 9 procent.

Aangeboden door onze partners