© RR

Opbrengst van boek Boef, de hond van Jana en Marnix, gaat naar dierenasiel in Genk

GENK

Het vergde wat geduld, maar eindelijk is de opvolger van Boef, het boek van Jana Elza Wuyts, klaar. Met even veel begeerte als in de eerste editie schrijft ze ronduit over haar ervaring en leven met een wilde Spaanse berghond. Die had ze met haar partner en schrijver Marnix Peeters uit de Andalusische bergen gehaald om het dier een wat comfortabeler leven te kunnen bieden in het oostkanton van ons land.

Dat het niet meteen gestroomlijnd liep, kon je al lezen in het eerste vlot verteerbaar en niet zelden hilarisch boek. Met engelengeduld en vooral veel liefde vormt het drietal inmiddels een stevig gezin. Vraag dat maar aan de zesduizend lezers die het eerste exemplaar in huis hebben. Het stond niet voor niets wekenlang in bestsellerslijsten.

“Op algemeen verzoek heb ik nu Boef, liefhebben kan je leren uitgewerkt”, vertelt Jana. “Het verhaal begint in de periode dat de covidmaatregelen opgeheven worden. Boef verliet de luwte en het isolement en moest wennen aan een wereld met nieuwe indrukken. We zijn met hem naar de stad gegaan, op restaurant en hotel geweest en als sluitstuk naar zijn Spaans geboortedorp.”

Het boek is vanaf 27 maart verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel en kost 21,99 euro voor de papieren versie en 12,99 euro voor de elektronische. Per verkocht exemplaar gaat er, net zoals bij het vorige boek, 1 euro naar het dierenasiel van Genk.(cn)

Aangeboden door onze partners