(themabeeld)© Shutterstock

Na dood van Luise (12): 13-jarige urenlang bespuugd, geslagen en gefolterd in Duitsland

Amper tien dagen nadat twee tienermeisjes leeftijdsgenootje Luise doodstaken, wordt Duitsland opnieuw opgeschrikt door een zwaar geval van geweld onder tieners. In de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein zou een meisjesbende een dertienjarige urenlang hebben gefolterd.

mtmBron: Schleswig-Holsteinische Zeitung

LEES OOK. Meer details bekend over tienermoord in Duitsland: “Meisjes pestten Luise (12) en namen wraak toen ze het aan volwassenen vertelde”

De feiten speelden zich af in Heide, een gemeente ten noorden van Hamburg. Een bende van twaalf meisjes, tussen de twaalf en de zeventien jaar, zou een dertienjarig meisje urenlang hebben geslagen, beledigd en gefolterd, zo meldt de lokale krant Schleswig-Holsteinische zeitung.

De daders zouden de marteling zelfs gefilmd hebben, aldus de krant. Daarin zou te zien zijn hoe het slachtoffer wordt bespuugd en geslagen. “Je ziet het slachtoffer huilen, ze smeekt de anderen om te stoppen of toch al niet meer op haar neus te slaan. Het helpt niet. Naast alle afranselingen en beledigingen door gieten ze ook nog cola over het meisje heen”, luidt het.

Op een bepaald moment probeerde het dertienjarige meisje te ontsnappen, maar ze werd al snel opnieuw gegrepen. “We laten je niet zo makkelijk gaan”, zo roept een lid van de bende.

Volgens de moeder van het slachtoffer toont de video nog niet alles. Zo zouden de daders ook sigaretten op de wang van het meisje hebben uitgedrukt en zouden ze ook haar haren in brand hebben gestoken.

Uiteindelijk kwam een voorbijganger het meisje te hulp. “Hij herkende het gevaar waarin mijn dochter verkeerde en nam haar mee toen ze om hulp vroeg”, aldus de moeder. Haar dochter ligt momenteel in het ziekenhuis. De daders zijn bekend bij de politie en worden verhoord.

Het nieuws komt er maar een tiental dagen na de dood van Luise F., het twaalfjarig meisje uit Freudenberg dat met meer dan dertig messteken om het leven gebracht werd door twee leeftijdsgenootjes.

Aangeboden door onze partners