Tong blijft de populairste, maar één vis is aan een opmerkelijke opmars bezig
Het is net niet de populairste vis op ons bord, maar op nummer twee in de jaarlijkse vis-statistieken wordt de schol voorbijgestoken door een tienarmige lekkernij, de zeekat, een van de bekendste inktvissoorten. Die komt hier – net als de pijlinktvis – meer voor dan vroeger, zo luidt het in de Vlaamse vissershavens van Zeebrugge en Oostende, waar ook de aanvoer van garnalen vorig jaar alle records brak.
Tom Le Bacq, Thierry Goeman
Max (12) heeft aandoening waardoor hij altijd honger heeft: “We bewaren ons eten achter slot en grendel”
Prijs van sinaasappelsap piekt: wordt ons ontbijt nog duurder?
We kopen minder bij de boer: “De consument is een raar beest”
Fastfood duwt Franse gastronomie van de kaart: “Jongeren zullen daardoor niet en masse vertrekken”
Buren starten met deelfrigo in Grote-Brogel: “Willen mensen in moeilijkheden helpen”
Van zoutvaatjes tot geurstokjes: dit wordt allemaal gestolen uit Limburgse restaurants
111 pv’s opgesteld tijdens verkiezingsfeest in Heusden-Zolder en Genk
Vlucht geannuleerd, maar Freddy wacht al jaar op terugbetaling
Sterrenrestaurant Clos St. Denis wordt exclusieve eventlocatie
134 drugsboetes uitgedeeld en vijf dealers gepakt op Extrema, geen grote incidenten
Elfde editie van Extrema Outdoor was absolute voltreffer: “Beste festival van het land”
De 20 lekkerste Franse roséwijnen voor minder dan 10 euro (en soms zelfs geen 5 euro)
GEPROEFD. Bij deze Genkse gastvrouw kan je uitgebreid ontbijten op élk moment van de dag
Waar eet … Belle Perez? “Limburgse eetadresjes hebben mijn hart gestolen”
Lang (feest)weekend in zicht: vier cocktailrecepten met bubbels
Jeroen Meus maakt ‘brain food’ voor blokkende studenten: veggie kebab, Toscaanse soep en vislasagne