De cannabisplantage werd in dit huis gevonden.© Jozef Croughs

Twee mannen (34 en 47) aangehouden na vondst wietplantage van 350 planten in Jeuk

Gingelom -

Twee van de drie verdachten die zondag werden gearresteerd na de vondst van een wietplantage in Jeuk (Gingelom), zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om mannen van 34 en 47 jaar.

Jozef Croughs/Olivier Simons

De bewoners van de woning in de Albert Moyaertsstraat in Jeuk waren nog maar net verhuisd en ingeschreven bij de gemeente. Daarom deden wijkagenten een routinecontrole. Maar ze merkten dat er iets niet pluis was, waarop om een huiszoeking werd gevraagd.

Bij die huiszoeking vond de politie zondag een cannabisplantage van 350 planten. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor verder sporenonderzoek. De planten en het materiaal werden vernietigd. De politie arresteerde drie mannen van 28, 34 en 47 jaar. Ze werden inmiddels voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot twee van hen aan te houden.

“Zondagnamiddag zagen wij enkel een paar politiecombi’s en later een wagen van Fluvius naast de woning staan”, zegt de overbuurvrouw. “Het zal niet zo’n grote plantage geweest zijn, want er is voor zover wij weten niemand van Civiele Bescherming geweest voor de opruiming. De nieuwe bewoners zouden Bulgaren en een Koerd zijn. Ze kregen geregeld bezoek van een of meerdere personen in een wagen met Bulgaarse nummerplaten. Alle ramen van de woning waren geblindeerd. De naaste buren hadden wel gehoord dat er werken in de woning waren, maar er werd toen gezegd dat het renovatiewerken waren om het huis weer te verkopen.” (siol, jcr)

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be

Aangeboden door onze partners