© Lasarbild

Zweedse veiligheidsdiensten arresteren verdachte na bomdreiging tijdens training in aanloop van duel met Rode Duivels

De Zweedse nationale ploeg verkeerde woensdag even in onrust toen een man met “vermoedelijk gevaarlijke voorwerpen in zijn bezit” in het stadion was geraakt. De Zweden waren bezig aan hun training ter voorbereiding op de EK-kwalificatiematch van vrijdag tegen de Rode Duivels. De veiligheidsdiensten traden meteen op en arresteerden de verdachte.

Jens Heylen

Een volgens Zweedse media 60-jarige man slaagde er eerder op woensdag in om de Friends Arena in Solna binnen te geraken op hetzelfde moment dat de Zweedse nationale ploeg een training afwerkte voor het duel met de Rode Duivels. Naar verluidt sprak de man “dreigende taal” en had hij enkele zakken met “vermoedelijk gevaarlijke voorwerpen” in zijn bezit. De veiligheidsdiensten traden meteen op en arresteerden hem.

“Hij deed ons geloven dat de inhoud van de zakken voor chaos en wanorde kon zorgen”, legt een woordvoerder van de politie uit. De verdachte zou ook enkele zaken in het stadion hebben achtergelaten. Daarvoor werden er politiehonden- en robots ingezet.

De geplande persconferentie na de training werd uitgesteld. Spelers en aanwezige journalisten moesten een tijdje in het stadion blijven tot de situatie volledig onder controle was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners