© AFP

Roemenië verlengt voorlopige hechtenis Andrew Tate voor vierde keer

Het Roemeense gerecht heeft woensdag op vraag van het openbaar ministerie de voorlopige hechtenis van influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan verlengd met nog eens dertig dagen. De twee Brits-Amerikaanse mannen werden eind december gearresteerd in het kader van een onderzoek naar onder meer mensenhandel en verkrachting.

Bron: BELGA

“We zijn sprakeloos”, reageert Mateea Petrescu, een woordvoerder van de beklaagden, na de uitspraak. 

Volgens het Roemeense recht mag de voorlopige hechtenis tot maximaal 180 dagen verlengd worden alvorens de uiteindelijke rechtspraak. 

DIICOT, de Roemeense openbare dienst die belast is met georganiseerde misdaad, verdacht de broers Tate ervan “meerdere slachtoffers, waaronder minderjarigen” te hebben gerekruteerd met als doel “seksuele uitbuiting”. Ze zouden jonge vrouwen hebben verleid en vervolgens gedwongen tot prostitutie en acteren in pornofilms. Zelf blijven de mannen alle beschuldigingen ontkennen. 

Andrew Tate begon zijn loopbaan als kickboxer, maar werd pas echt populair op sociale media, hoewel zijn profielen in het verleden al eens verbannen werden, vanwege onder meer haatzaaiende opmerkingen tegen vrouwen.

Aangeboden door onze partners