© Caspar Huurdeman

Limburg Cup: kwalificaties op drie locaties, finale in As-Niel

Met de kwalificatietoernooien voor de Limburg Cup staan de gewestelijke jeugdploegen dit weekend in de kijker. “Leuke duels, veel animo en mooie prijzen zijn het recept”, vertellen bezielers Johny Vanspauwen en Marc Lamberigts.

Geert Stienissen

“Met een record van 152 ingeschreven ploegen in de voorrondes is deze editie alvast geslaagd”, opent Vanspauwen. “Komend weekend zetten we een nieuwe stap richting de apotheose op de velden van fusieclub As-Niel. Daar worden op 22 april de finalematchen gespeeld voor acht leeftijdscategorieën.”

Voor het zover is, staan dit weekend een aantal kwalificatietoernooien gepland op de velden van Herkol (U8-U9), Bregel Sport (U10-U11) en SK Tongeren (U12-U13). “Het is niet de bedoeling om de concurrentie met de Rode Duivels te winnen, maar de deelnemende clubs kijken er alvast enorm naar uit. Zij krijgen leuke duels voorgeschoteld. Ik merk ook dat er animo is om te winnen. Als een ploegje het aandurft om een spelertje uit een provinciaal team te selecteren, dan horen we het meteen. We zorgden ook weer voor mooie prijzen. zo riepen we een door Voetbal Vlaanderen gesponsorde wisselbeker in het leven én doneerden de Limburgse profclubs KRC Genk, STVV en Lommel SK tickets.”

Het idee achter de Limburg Cup is het bieden van een bijkomende stimulans aan de gewestelijke jeugd. “Met midweekmatchen in de voorrondes, een kwalificatietoernooi en een finaledag krijgen deze spelers extra wedstrijden om naar uit te kijken. We zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde is voor onze Limburgse jeugdspelers.”

Schema

De kwalificatietoernooien van de Limburg Cup vinden plaats op 3 locaties. Telkens zijn er 8 ploegen per categorie gekwalificeerd, dat wil zeggen dat er 16 ploegen per locatie aanwezig zijn. De U8 en U9 spelen op de terreinen van SV Herkol. De U10 en U11 spelen op de terreinen van Bregel Sport. De U12 en U13 spelen op de terreinen van KSK Tongeren Jeugdcomplex Klein Veldje.

Elke ploeg speelt er 3 wedstrijden van 2x13’ voor een plaats te veroveren op de finale dag van de Limburg Cup op 22/04/2023.

Elke categorie is ingedeeld in 2 reeksen, de 1ste twee ploegen van elke reeks kwalificeren zich voor de finaledag.

Op elke locatie worden er 24 wedstrijden gespeeld, 12 wedstrijden per categorie, 6 wedstrijden per reeks.

Op de kwalificatietoernooien beginnen de eerste wedstrijden om 13.30 uur, de laatste wedstrijden zijn om 16.50 uur. Telkens op 4 pleinen tegelijk.

De finales van de Limburg Cup vinden plaats op zaterdag 22 april op de velden van As-Niel United, ook voor de U15 en U17 categorieën.

Aangeboden door onze partners