Van de Velde en Sanches proberen de smash van Laszlo De Paepe te blokken.© Gregory Van Gansen

Volleybal Lotto Volley League play-offs Lindemans Aalst - Volley Haasrode Leuven: 3-1

Uitblinker Robbe Van de Velde gidst Lindemans Aalst naar eerste punten in play-offs: “Alles aan doen om vierde plaats in het vizier te houden”

Lindemans Aalst kan dus toch nog winnen. Op de vierde speeldag van de play-offs versloegen de Ajuinen na een leuk en spannend kijkstuk Volley Haasrode Leuven met 3-1.

Stefan Geeroms

Het was al van 21 december (3-1 tegen Guibertin) dat de supporters in Schotte nog eens mochten juichen. Thuis leek het voor Aalst maar niet meer te lukken. Ook tegen VH Leuven zag het er aanvankelijk slecht uit. “Onze eerste set was een drama”, weet ook Robbe Van de Velde. “Niets lukte, onze service draaide niet en in receptie lieten wij grote steken vallen. Wij kregen een 15-25 om de oren, maar waar wij in andere matchen het hoofd lieten zakken, knokten wij nu vanaf de tweede set terug.”

Coach Christophe Achten had ondertussen ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Heckel verving Sanches in het midden en spelverdeler Monteiro kwam in de plaats van Hoff. Een succesvolle ingreep, al diende Aalst in de derde set bij 6-10 toch weer te achtervolgen. Maar Robbe Van de Velde bracht bijna in zijn eentje zijn ploeg weer langszij. Seppe Baetens ruimde als libero heel wat ballen op en ook blokkerend aan het net was Aalst nu duidelijk de baas. “De ploeg begon plots met veel meer vertrouwen te spelen”, aldus Van de Velde. “En vertrouwen is alles in het volleybal. Ik ondervind dat ook. De coach geeft mij veel vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het is ook mijn rol om de sfeer erin te brengen en de groep op sleeptouw te nemen.”

Man van de match

De 21-jarige Temsenaar was inderdaad niet af te stoppen. Hij scoorde 22 punten en werd door Leuven-coach Kris Eyckmans dan ook terecht uitgeroepen tot ‘Man van de Match’. Ook bij de matchbal speelde Van de Velde een hoofdrol. Hij bracht een moeilijke receptie tot een goed eind en rondde de aanval met veel bravoure en lef af. “Ik voelde mij wel in mijn sas, ja. Het was een leuke en spannende match en het deed enorm veel deugd om nog eens te kunnen winnen. Wij springen nu over Menen naar de vijfde plaats. Aalst telt weliswaar nog vier punten minder dan nummer vier Leuven, maar wij gaan er alles aan doen om die vierde plaats in het vizier te houden.’’

Van de Velde amuseerde zich en blikt ook al even vooruit naar volgend seizoen. Met Berre Peeters, Lennert Beelaert en libero Bert Dufraing stonden er bij Leuven drie spelers tussen de lijnen die volgend seizoen de Aalsterse kleuren zullen verdedigen. “Ik kijk er wel naar uit”, zegt Van de Velde. “Met Beelaert en Peeters zat ik nog samen op de Volleybalschool. Het wordt leuk om met zoveel jonge Belgen in de ploeg te spelen.”

Zaterdag speelt Lindemans Aalst uit bij Menen, de enige ploeg die in deze play-offs nog niet kon winnen.

Aangeboden door onze partners