Op training bouwden de spelers van Rugby Club Leuven dan toch al een klein feestje.© Vel

Rugby 2de divisie (m) Rugby Club Leuven

Rugby Club Leuven pakt titel, maar viert nog niet: “We hebben nog niet echt het gevoel dat we kampioen zijn”

Met een 36-27-thuiszege afgelopen weekend tegen Wezet verzekerden de mannen van Rugby Club Leuven zich van de titel in tweede divisie. Tijd voor een feestje zou je dan denken, maar in Leuven was er voorlopig niet te veel sprake van euforie. “Na Gent gaan we de bloemetjes buitenzetten.”

Stefan Van de Weyer

“Het werd tegen Wezet een leuke en pittige wedstrijd”, zegt George McLachlan over de elfde Leuvense zege op veertien wedstrijden, die dus ook het kampioenschap opleverde. Al was er achteraf niet echt sprake van een kampioenengevoel. “We zijn nu mathematisch zeker van de titel en de promotie naar topdivisie. In theorie kan Namen ons nog bijbenen in het klassement, maar dankzij de onderlinge duels ligt het voordeel bij ons. Het gevoel dat we kampioen zijn, is echter nog niet aangekomen. Er is nog geen euforie aanwezig, al kan dat zeker nog komen. Op 2 april krijgen we het bezoek van Gent, dat vierde staat. Nog een topprestatie tegen de Oost-Vlamingen daarna gaan we de bloemetjes buiten te zetten. We gaan ons feestje met andere woorden uitstellen tot tegen Gent.”

Chaos over promotieplaatsen

McLachlan en Leuven kijken ook met een gemengd gevoel naar de chaos over de promotieplaatsen. “Normaal gezien ging de tweede in de ranking voor promotie spelen tegen de voorlaatste uit de topdivisie, maar dat is ondertussen veranderd in een heus play-offsysteem. Vooral de Brusselse en Franstalige teams zijn daarbij betrokken, maar het werpt toch een schaduw over de competitie. In onze reeks presteerden sommige teams niet zoals verwacht en waren er verrassingen. De gevolgen van de invloed van covid vallen niet te onderschatten. Alles stond op pauze, sommige spelers ontwikkelden andere hobby’s en opeens was corona over en moest alles herbeginnen. Dat lukte niet bij iedereen, kijk maar naar een monument zoals Anderlecht dat onderaan staat. Wij hadden het geluk dat we tijdens die moeilijke periode altijd op twintig à dertig spelers op training konden rekenen.”

Aangeboden door onze partners