Dorothea von Boxberg met haar voorganger Peter Gerber.© REUTERS

Brussels Airlines krijgt opnieuw een vrouw als CEO

Brussel -

Brussels Airlines heeft een nieuwe CEO: Dorothea von Boxberg. De Duitse zal op 15 april het roer van de luchtvaartmaatschappij in handen nemen, zo is donderdag aangekondigd.

Belga

De 49-jarige von Boxberg was de voorbije twee jaar CEO van Lufthansa Cargo, de vrachtmaatschappij die net als Brussels Airlines deel uitmaakt van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa. Ze volgt bij Brussels Airlines Peter Gerber op, die eind januari met onmiddellijke ingang was opgestapt. Ook Gerber was overigens van bij Lufthansa Cargo gekomen.

De benoeming van von Boxberg moet nog worden bevestigd door de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines. De Duitse zal in Brussel ook de functie op zich nemen van ‘vertegenwoordiger van de Executive Board bij de Europese Commissie’, zo staat in een persbericht van Brussels Airlines.

© BELGA

Vijfde CEO

De laatste jaren wisselde Brussels Airlines regelmatig van CEO. Von Boxberg is de vijfde CEO sinds begin 2018, en de derde met de Duitse nationaliteit. Ze is ook de tweede vrouw aan het hoofd van de luchtvaartmaatschappij, na Christina Foerster. Die leidde Brussels Airlines van april 2018 tot eind 2019, en ze was sinds het vertrek van Gerber ook CEO ad interim.

Winst

Een van de eerste opdrachten van von Boxberg is om Brussels Airlines dit jaar winstgevend te maken. Vorig jaar leed de maatschappij nog een operationeel verlies van 75 miljoen euro, maar het is de ambitie om dit jaar “sterke zwarte cijfers” op te tekenen, zo klonk het begin maart bij Brussels Airlines bij de voorstelling van de jaarcijfers.

Aangeboden door onze partners