© AP

Vakbond meldt 800.000 manifestanten in Parijs tegen pensioenhervorming

Aan de manifestaties in Parijs tegen de omstreden pensioenhervorming hebben volgens vakvereniging CGT ongeveer 800.000 mensen deelgenomen. De autoriteiten hebben nog geen cijfer bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Het is donderdag de negende dag dat de Franse vakbonden actie voeren tegen de pensioenhervorming. De Fransen zullen in de toekomst op 64 jaar met pensioen moeten, tegen 62 jaar vandaag.

In Nantes, Rennes en Lorient is het tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de Franse ordediensten. Dat hebben journalisten van het Franse nieuwsagentschap AFP vastgesteld.

In Nantes drongen manifestanten een administratieve rechtbank binnen. Ramen en deuren sneuvelden. De brandweer kon snel een kleine brand in een zittingszaal doven.

In Lorient werden het commissariaat en de ordediensten aangevallen door manifestanten. Ze veroorzaakten schade. De gendarmerie greep daarna in om de manifestanten te verjagen.

In Rennes vonden ook rellen plaats tussen agenten en gemaskerde jongeren. Ze bekogelden de ordediensten en staken vuilnisbakken in brand. De agenten reageerden met traangas.

© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners