Boya nam de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening.© STVV

STVV legt Bundesliga-club FC Keulen over de knie in oefenwedstrijd: “We hebben verlengd weekend verdiend”

STVV won de oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club FC Keulen met het kleinste verschil: 0-1. Een doelpunt van Frank Boya in de eerste helft bleek voldoende voor de overwinning voor de Kanaries, die scherper voor de dag kwamen dan hun opponent. “We hebben ons verlengd weekend verdiend”, reageerde oude krijger Jorge Teixeira.

Pieter Vanlommel

Zonder de internationals Konaté, Hashioka en Schmidt en de geblesseerde Leistner trok STVV naar het Franz Kremer stadion, het tweede stadion van de huidige nummer dertien in de Bundesliga. Daar organiseerde Keulen een benefietwedstrijd voor de betreurde Maurice Banach, een groot Keulens talent dat in 1991 het leven liet bij een verkeersongeval. Het bracht aardig wat volk op de been voor een donderdagavond, vooral in de tweede helft liep het kleine stadion aardig vol met 3.500 toeschouwers.

Voor STVV bleek de benefiet een goede gelegenheid om het wedstrijdritme te onderhouden. De Kanaries kwamen scherp voor de dag. Scherper alvast dan de thuisploeg die het duel als een verplicht nummertje leek te zien. In een gesloten eerste helft zorgde topschutter Bruno voor het meeste Truiense gevaar. Twee keer bediende hij Boya vanaf de achterlijn, één keer hing de bal tegen de touwen: 0-1 na 34 minuten. De thuisploeg zette daar weinig tegenover, mede dankzij de Truiense organisatie die opnieuw stond als een huis.

“We wisten wat ons te doen stond”, reageerde defensieleider Jorge Teixeira. “Dat Keulen minder scherp voor de dag kwam, is hun probleem. Wij kwamen zeker wél gefocust aan de aftrap. We namen deze wedstrijd dan ook serieus. We wilden absoluut in de goede ‘flow’ blijven na onze overwinning tegen Seraing.”

Paal en buitenspel verhinderen 0-2

De Kanaries bleven ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Zo trof de ingevallen Hayashi de paal nadat Reitz het leer had ontfutseld van een Keulense verdediger. Diezelfde Hayashi scoorde iets later wél, maar werd afgevlagd voor buitenspel. In het absolute slot leek Keulen dan toch de bordjes in evenwicht te hangen, maar de scheidsrechter beoordeelde de haakfout van Boya op Hector als een schwalbe van die laatste.

Zo bleef de 0-1 op het bord, missie volbracht voor STVV. Met de geslaagde oefenpot in Duitsland zit de trainingsweek voor de Kanaries er meteen ook op. Zij mogen nu genieten van een verlengd weekend en worden pas maandag weer op de club verwacht. “Een clean sheet en een overwinning tegen een club uit de Bundesliga, dat is goed voor het vertrouwen”, stelde Teixeira genoegzaam vast. “We hebben die paar vrije dagen verdiend. Nu gaat de focus even naar quality time met de familie.”

KEULEN: Horn – Schmitz, Hector, Kilian, Tigges, Chabot, Lemperle, Simnica, Maina, Toure, Downs.

STVV: Coppens – Koita Smets, Teixeira, Janssens, Bocat – Reitz, Boya, Van Dessel - Bruno, Hara.

VERVANGINGEN: 46’ Toure door Kujovic; 46’ Horn door Köbbing; 46’ Chabot door Bakatukanda; 46’ Kilian door Hübers; 46’ Bruno door Hayashi; 46’ Van Dessel door Dumont 62’ Hara door Kaya; 65’ Downs door Mittelstädt; 65’ Simnica door Schlax; 74’ Lemperle door Wäschenbach; 83’ Koita door Slegers; 88’ Reitz door Librici.

DOELPUNTEN: 35’ Boya 0-1.

TOESCHOUWERS: 3.500.

Positief advies licentiemanager

STVV kreeg een positief advies van de licentiemanager. Bij de Kanaries maken ze zich sterk dat er dus weldra groen licht volgt omtrent hun licentie voor volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners