Alex Stein wil vanavond na verlies in Groningen met Limburg United revanche tegen ZZ Leiden.© Dijks Media

Limburg United en Charleroi vanavond tegen ZZ Leiden en Groningen op zoek naar succes in BetFirst BNXT League-Elite Gold

De derde speeldag van de Elite Gold en de BetFirst BNXT League brengt vanavond in de cross-border fase al twee wedstrijden. Limburg United ontvangt (20u30) in de Alverberg ZZ Leiden en Charleroi in de Dôme (20u30) Donar Groningen.

Patrick Ceulemans

Limburg United vatte Elite Gold met een 1 op 2 aan en kan zich richting de Belgische top en een rechtstreekse stek in de halve finale van de Belgische play-offs geen tweede opeenvolgende nederlaag tegen een Nederlandse opponent veroorloven. ZZ Leiden opende Elite Gold met een nipte nederlaag in Kangoeroes Mechelen, zegevierde vorige week tegen Oostende en is één van de Nederlandse toppers. De Spirous uit Charleroi gaan tegen Groningen, dat 1 op 2 telt na verlies tegen Antwerp Giants en winst tegen Limburg United, op zoek naar een derde zege op een rij. Bij Groningen debuteert Stephaun Branch (ex-Antwerp Giants). Deze wedstrijd is vanaf 20u15 live op Play en Pickx Sports.

Zaterdag kunnen ook Antwerp Giants en Kangoeroers Mechelen in eigen midden een derde opeenvolgende overwinning boeken. De Giants in de Lotto Arena versus Aris Leeuwarden en de Maneblussers in de Winketkaai tegen Landstede Hammers Zwolle. Kangoeroes Mechelen recupereert waarschijnlijk Jo Van Buggenhout (spierblessure). Zondag (15 uur) ontvangt Oostende in de COREtec Dôme Heroes Den Bosch. De kustploeg moet de nederlaag in ZZ Leiden uitwissen terwijl leider Heroes Den Bosch in deze topper een derde opdoffer op een rij wil vermijden.

Elite Silver

In Elite Silver ontvangt Luik vanavond (20u30, Country Hall) het Yoast United Nijmegen van de Belgische coach Paul Vervaeck en de Belgische guard Tito Casero. De club uit de Vurige Stede gaat voor een derde zege op een rij. Zaterdag is er Leuven Bears-Feyenoord Rotterdam, Okapi Aalst versus Den Helder Suns en Bergen-Basketbal Academy Limburg. Bij de Henegouwers viert Maxime Depuydt (ex-Brussels, Limburg United en Luik) zijn debuut. Zondag is er tenslotte Brussels-Apollo Amsterdam. Wie in Elite Silver de zesde plek grijpt is geplaatst voor de Belgische en Nederlandse kwartfinale van de play-offs.

Aangeboden door onze partners