Golf wint nu ook aan populariteit bij wielrenners als Nathan Van Hooydonck: “Het beviel me meteen”

U kent hem vooral als werkkracht in het wielerpeloton bij Jumbo-Visma, maar Nathan Van Hooydonck (27) beoefent met plezier nog een andere sport: golf.

Jens HeylenBron: La Dernière Heure

  Vrijdag rijdt Van Hooydonck nog de E3 Saxo Classic maar wanneer hij niet op de fiets zit, waagt hij zich graag aan een partijtje golf. Dat vertelde onze 27-jarige landgenoot in een interview bij La Dernière Heure. “Ik speel graag golf. Het is een activiteit die ik samen met mijn vrouw deel. Ook omdat het een sport is waarbij het niveau van ondergeschikt belang is. Je kan het niet vergelijken met wielrennen of joggen. Ik kan bijvoorbeeld één keer tegen de bal slaan, de anderen twee of drie keer, maar het voornaamste is dat we samen in de natuur en in een rustige omgeving vertoeven”, aldus Van Hooydonck, die na een masterclass als tweede eindigde in Kuurne-Brussel-Kuurne achter ploeggenoot- en winnaar Tiesj Benoot.

  Van Hooydonck ontdekte de golfsport tijdens de coronapandemie. “Er werden geen wedstrijden gereden en golf kan in de buitenlucht gespeeld worden. Vroeger vond ik snooker leuk, dus ik wilde het golfen wel eens uittesten. En het beviel me meteen. Op papier is het geen gevaarlijke sport, maar om blessures te vermijden golf ik niet tijdens de klassiekers. Ik moet namelijk vermijden dat ik mijn rug bezeer. Maar als ik vrij ben, ga ik twee à drie keer golfen per week. In België of op vakantie. Het kijken naar grotere wedstrijden bevalt me ook meer en meer”, dixit Van Hooydonck.

  Rol bij Jumbo-Visma

  Van Hooydonck ging ook nog verder in op zijn rol als knecht bij de Nederlandse formatie van Wout van Aert. Een rol die hij perfect omarmt. “Ik voel me gewaardeerd voor mijn rol in dit team. Mezelf in dienst van de ploeg te stellen en om alles te geven vind ik absoluut niet erg. Ik weet ook mijn plaats in de ploeg ten opzichte van de grote leiders. En ik weet ook dat ik een van de beste ben in deze rol. Als ik meer mijn persoonlijke kaart wil spelen, zou ik naar een ploeg van een lager niveau moeten gaan, waar de kopmannen op papier minder kansen hebben om te winnen. Maar ik besef ook dat het niet gemakkelijk is om een wedstrijd op hoog niveau te winnen. Maar als je Wout van Aert in je ploeg hebt, weet je dat je naar voren gaat met één doel: winnen. En met iemand als Wout in de ploeg is dat doel perfect haalbaar...”

  Van Hooydonck die Benoot feliciteer in Kuurne-Brussel-Kuurne© BELGA

  Aangeboden door onze partners