© ATV

Arbeider die levensgevaarlijk gewond raakte na ontploffing bij Umicore is overleden

Hoboken -

Een van de twee arbeiders die gewond raakte bij de ontploffing op de site van Umicore in Hoboken is overleden. Dat meldt Umicore op hun Facebook-pagina.

Alexandro Yaramis

“Gisteren, donderdag 23 maart, hebben wij met droefheid vernomen dat één van de slachtoffers is overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij bij het ongeluk opliep. Alle Umicore-collega’s zijn diep geraakt door dit verlies”, zo valt te lezen op de Facebook-pagina van edelmetaalverwerker Umicore.

De ontploffing gebeurde op zaterdagvoormiddag 11 maart tijdens werkzaamheden van de firma Group Peeters in de buurt van de waterzuiveringsinstallatie. Twee collega’s van de firma raakten daarbij gewond.

LEES OOK: Arbeider in levensgevaar na incident bij Umicore in Hoboken

Eerbetoon

Het overlijden van Axel C. komt als een klap binnen bij zijn familie, vrienden en collega’s. Vrijdagochtend om 10u hielden de Umicore-collega’s een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden arbeider. Ook om 15u zal er een minuut stilte zijn. “Mijn broer heeft gestreden als een strijder. Ik houd enorm van hem, hij is een groot voorbeeld voor mij” reageert de broer van het slachtoffer. “We willen met de familie iedereen bedanken voor alle steun en de mooie woorden.”

“Het parket heeft inmiddels een autopsie bevolen om te achterhalen wat de exacte oorzaak van het overlijden van de arbeider is”, zegt arbeidsauditeur Pieter Wyckaert.

© Umicore Hoboken

(Dadelijk meer.)

Aangeboden door onze partners