© EPA-EFE

Europese beurzen sluiten week met verlies door nervositeit over banken

De Europese beurzen hebben de handel vrijdag afgesloten met duidelijke verliezen, door nervositeit over de banken. Het aandeel van Deutsche Bank verloor op de beurs van Frankfurt vrijdag zowat 8,5 procent van zijn waarde. De daling volgde op een sterke stijging van de kosten voor het verzekeren tegen wanbetaling van de schulden van de grootste bank van Duitsland.

Bron: BELGA

De Bel20-index sloot bijna 1 procent lager. Elders waren de verliezen voor de sterindexen nog groter, met -1,74 procent in Parijs, -1,66 procent in Frankfurt en -1,26 procent in Londen. De ongerustheid over de bankensector zette de Europese leiders er vrijdag toe aan om in Brussel een geruststellende boodschap te geven.

Ook de Zwitserse bank UBS, die afgelopen weekend zijn concurrent Credit Suisse overnam, moest het ontgelden en verloor vrijdag bijna 4 procent in Zürich. Persbureau Bloomberg meldde dat UBS en Credit Suisse tot de banken behoren die onder de loep worden genomen door het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege mogelijke hulp aan Russische oligarchen bij het omzeilen van westerse sancties.

Op de beurs van Brussel verloor KBC vrijdag bijna anderhalve procent tot 59,84 euro, het Nederlandse ING ging 3,73 procent lager tot 10,38 euro.

Aangeboden door onze partners