5 doden en 6 vermisten bij explosie in Amerikaanse chocolaterie

Bij een ontploffing in een fabriek waar suikergoed en chocolade wordt gemaakt in West Reading, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, zijn vrijdagavond (lokale tijd) vijf mensen om het leven gekomen. Er zijn ook zes vermisten en acht gewonden. Dat hebben lokale media bericht.

mtm, sggBron: BELGA

Volgens de burgemeester van West Reading is het gebouw van RM Palmer Company zo goed als met de grond gelijk gemaakt. De oorzaak van de explosie is nog niet duidelijk, maar er wordt rekening gehouden met een mogelijk gaslek.

Acht personen werden naar het ziekenhuis gebracht vrijdagavond. Twee moesten opgenomen worden, vijf anderen werden verzorgd en mochten later het ziekenhuis verlaten. Eén andere patiënt werd overgebracht naar een andere zorginstelling, maar daarover zijn geen details bekend.

RM Palmer maakt volgens zijn website sinds 1948 chocolade bij gelegenheden zoals Pasen (paashazen) of Sint-Valentijn (chocolade hartjes).

© AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners