Ferre Reggers (rechts) was dé man van de match in Gent© gianni barbieux

Reggers dirigeert Maaseik naar moeizame driepunter in Gent na thriller in slotfase

Maaseik blijft aan de leiding in de play-offs, maar dat heeft het vooral aan speerpunt Ferre Reggers te danken. Want in Gent haalden de Maaslanders het maar nipt. Het ultraspannende slot van set vier sprak boekdelen.

Lars Aussems

Er sijpelde zaterdag opmerkelijk nieuws binnen. Roeselare had rivaal Maaseik gevraagd om de onderlinge play-off-wedstrijd van vrijdag 7 april te verplaatsen naar een andere dag. Reden? Knack speelt twee dagen eerder de terugwedstrijd van de finale in de CEV-Cup. Maar Maaseik ging niet in op het verzoek. Roeselare reageerde allesbehalve gelukkig op de eigen sociale mediakanalen. In ieder geval geeft dit voorval de play-offs en toekomstige titelstrijd nog een extra dosis cachet. De messen zijn geslepen.

© gianni barbieux

Moeizaam begin

Op het veld startten de Maaslanders zaterdagavond iets minder scherp. Een enthousiast Gent was de betere ploeg, onder leiding van een uitstekende Kjaer. Samen met Fischer deed hij een inspiratieloos Maaseik pijn in de openingsset. Al duurde het lang voordat de thuisploeg zichzelf helemaal beloonde. Het stapelde de opslagmissers op, waardoor Greenyard in het spoor mocht blijven. Over 8-5 ging het zelfs nog naar 11-13 en 18-21. Maar Gent vocht terug in moneytime en bij setbal nummer twee was het bingo. Uitblinker Kjaer maakte de laatste twee punten: 1-0.

In set twee ging het gelijk op tot in de helft, maar dan kwam Protopsaltis met een opslagreeksje. Gesteund door Fornés en Reggers leidde hij de Maaslandse troepen richting verdiende setwinst. Die laatste kwam nu volledig onder stoom en bleef tot het eind een gesel voor de thuisploeg. Als Maaseik in een goed moment zat, werd er snel afstand genomen. Over 11-14 duwden Protopsaltis en co door tot 15-20. Een gefocust Greenyard behield nu wel de controle en hees zich verdiend op 1-2.

Ultraspannend slot

Daarna ging de Maaslandse motor weer sputteren. Afgelopen woensdag tegen Menen liep het al met ups en downs, alleen hadden de West-Vlamingen toen te weinig kwaliteit in huis om te profiteren. Een sterker Gent leek dat wel te doen. Over 4-1 ging het naar 17-12. Fischer, Kjaer, Colson en Ver Eecke verdeelden de punten.

© gianni barbieux

Aan de overkant stond een goede Reggers er quasi alleen voor. Maar via Bartos in de aanval en een blokkerend sterke Fornés werd de kloof plots toch in één ruk gedicht. Flitsen van individuele kwaliteit. Vanaf dan werd het weer knokken tot het eind. Beide teams waren aan mekaar gewaagd en we kregen nu lange rally’s.

Het werd ultraspannend. Gent bleef geloven in een - niet onverdiende - tiebreak en kreeg zelfs zeven setballen, maar kon het niet afmaken. Maaseik deed dat uiteindelijk wel, na een thriller van formaat. Reggers, wie anders, weigerde te breken en zorgde dan toch voor een grote Maaslandse zucht van opluchting. Setstand: 34-36 (!). We zijn halverwege de play-offs en Maaseik zet Gent dankzij deze zege op acht punten. Een grote stap richting één van de twee finaletickets.

Sets: 26-24, 19-25, 18-25, 34-36.

Gent: Degruyter, Fischer, Colson, Kjaer, Ver Eecke, Ogink, libero: Breilin. Vielen in: Doumbia, Brems, De Vries.

Maaseik: Vanker, Reggers, Fornés, Protopsaltis, Bartos, Treial, libero: Perin. Vielen in: Thys, Baghdady.

Aangeboden door onze partners