Een klokkentoren in Jdeideh, Libanon.© REUTERS

Complete chaos in Libanon: land heeft plots twee tijdzones

Het Libanese volk werd al geconfronteerd met een van ’s werelds ergste economische crisissen en staat nu ook voor een nieuwe uitdaging: plots heeft het land twee tijdzones.

mtmBron: CNN

De Libanese regering heeft besloten om de omschakeling naar het zomeruur uit te stellen. Pas op 20 april (middernacht) wordt de klok een uurtje vooruit gezet.

Een officiële verklaring voor het uitstel kwam er niet, hoewel lokale media suggereerden dat het te maken zou hebben met de ramadan, die dit jaar van 22 maart tot 20 april loopt.

De beslissing van de regering kan echter op veel protest rekenen, zo zijn de twee tv-zenders MTV Libanon en LBCI Libanon wél al overgeschakeld naar zomertijd. Luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines kondigde dan weer aan dat het de tijden van al haar vluchten voor één maand met een uur gaat vervroegen.

Om de verwarring nog groter te maken moet de regering nog zeggen of de ambtenaren verantwoordelijk voor de synchronisatie van de tijd op mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten al op de hoogte zijn van de wijziging.

Aangeboden door onze partners