VIDEO. Geen sprake van vriendschappelijke sfeer in benefietmatch: Liverpool-legende Steven Gerrard daagt Celtic-fans uit, en wordt vervolgens bekogeld met flessen

In een wedstrijd voor het goede doel namen zaterdagmiddag legendes van Liverpool en Celtic het tegen mekaar op. Bij Liverpool was Steven Gerrard een van de grootste namen en hij scoorde ook, maar van zijn actie nadien had hij wellicht al snel spijt.

Jeroen De Pauw

De 43-jarige Engelsman opende op Anfield de score door op het einde van de eerste helft een penalty netjes om te zetten. Gerrard waande zich vervolgens even zoals in zijn gloriedagen. Hij ging de fans van Celtic wat uitdagen, maar kreeg als reactie munten en flesjes naar zijn hoofd geslingerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rivaliteit tussen Celtic en Gerrard is al langer aanwezig. Na zijn spelerscarrière werd Gerrard in 2018 hoofdcoach van Rangers, de aartsvijand van Celtic. Gerrard bezorgde de Rangers de titel en weerhield vooral Celtic hierdoor van een 10de titel op rij.

De opdrachten van de match gingen naar het LFC Foundation, de stichting van Liverpool. De fans in het stadion zagen ook onder meer Dirk Kuyt en Robbie Keane aan het werk. Mark Gonzalez (2-0) maakte het enige andere doelpunt.

Aangeboden door onze partners