© BELGA

Nathan Van Hooydonck begrijpt ploegmakker Wout van Aert, maar moest wel even checken: “Wie heeft er nu eigenlijk gewonnen?”

Christophe Laporte won zondag een uitgeregende Gent-Wevelgem gewonnen. De 30-jarige Fransman kreeg de zege cadeau van Wout van Aert nadat ze bij de tweede passage van de Kemmelberg in de aanval ging en de resterende 51 kilometer naar de finish samen afwerkten. Nathan Van Hooijdonck speelde onderweg alweer een cruciale rol: “Een mooi gebaar van Wout.”

Vincent Van Genechten

“Ik ben inderdaad in goeie doen, maar dat is iedereen in onze ploeg hé. Kijk naar Olav (Kooij, red.). Dat is zogezegd een sprinter, maar die reed sneller de Kemmelberg op als mij de laatste keer. de aanval van Wout en Christophe? Toen Wout aanzette dacht ik dat het veel te snel was, dat niemand zou kunnen volgen. Waar rijden ze naartoe, dacht ik, want het was nog heel ver. Ja, blijkbaar naar Wevelgem. Het plan was eigenlijk dat Wout op de laatste passage over de Kemmel zou gaan, maar ik wist dat hij ging aanvallen toen hij vroeg of er nog iemand voorop was.”

“Dit is supermooi hé. Dat Wout dan nog de zege aan Christophe geeft… Ik had het niet gedacht, maar het is een heel mooi gebaar. Christophe zal het ook wel verdiend hebben onderweg. Dit kan ook zeker geen kwaad dat hij wint hé. Zondag wil Wout er staan, dan helpt dit wel.”

Na de finish zorgde Van Hooijdonck overigens voor een prachtig moment. Hij knuffelde de twee tenoren en vroeg: “Wie heeft er nu eigenlijk gewonnen?” Waarop Van Aert naar Laporte wees.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kooij: “Die zien we niet meer terug”

“Het was een lastige koers, maar dat wisten we in deze omstandigheden”, stelde Kooij na afloop. “Iedereen weet dat het bij de heuvelzone gaat gebeuren en daar rijden dan de twee sterksten weg. Gelukkig waren er dat van onze ploeg. Het is niet voor het eerst dat ze eerste en tweede worden. Wat dat betreft, verbaast me dat ook niets. Al blijft het wel altijd bijzonder hoe ze dat klaarspelen. Toen ze wegreden, dacht ik: ‘Die zien we niet meer terug.’ Zelf houd ik een goed gevoel over aan deze koers. Dat ga ik zeker meenemen naar de toekomst.”

Aangeboden door onze partners