Yorick Jansens en zijn vrouw Isolde.© Boumediene Belbachir

Sterrenchef Ralf Berendsen nodigt Yorick uit na aangrijpend verhaal in Het Belang van Limburg

Lanaken -

De laatste culinaire roadtrip van persfotograaf Yorick Jansens krijgt een verrassend vervolg. Sterrenchef Ralf Berendsen was aangegrepen door zijn verhaal en nodigt hem uit voor een etentje.

Joos Meesters

Ralf Berendsen van La Butte aux Bois.© mdl

Yorick Jansens (48) uit Pelt was fotograaf voor persagentschap Belga toen hij in juli 2020 de diagnose lymfeklierkanker kreeg. Half januari vertelden de dokters hem dat hij niet lang meer te leven heeft. Sindsdien probeert hij met zijn vrouw Isolde de dag te plukken. In de weekendeditie van Het Belang van Limburg vertelden ze over hun culinaire roadtrip langs klasserestaurants en hoezeer ze genieten van die momenten samen, met een goed glas en lekker eten.

In datzelfde interview vertelde Jansens dat tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen in La Butte aux Bois in Lanaken bovenaan zijn bucketlist staat.

Stil

“Het heeft me erg aangegrepen om dat te lezen”, zegt chef-kok Ralf Berendsen. “Enerzijds maakt het me trots, maar anderzijds is het ook heel dubbel als je de situatie van Yorick kent. Daar werd ik wel even stil van. We vonden het belangrijk dat we iets voor hem konden betekenen, en daarom zijn hij en zijn vrouw van harte welkom om op korte termijn te komen dineren. Het diner is volledig aangeboden door ons.” Berendsen wil die avond vooral zijn keuken laten spreken. “Ik ben niet van veel poeha en circus. Ik ga me niet opdringen, ik wil hen vooral laten genieten van het eten dat we serveren.”

Stuyven

Yorick Jansens is blij verrast door de uitnodiging. “Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen op het artikel. Verschillende mensen, onder wie Jasper Stuyven (profwielrenner, nvdr.) hadden al voorgesteld om me te helpen om binnen te geraken bij Ralf Berendsen. Dat hij het nu zelf aanbiedt, is heel fijn om te horen. Het is een zware week geweest en ik moet nu even rusten, maar ik hoop dat we snel een datum kunnen vastleggen om nog een avond samen te genieten.”

Aangeboden door onze partners