Volgens Gert Stas (Vooruit) hanteerden Heeren (cd&v) en François (N-VA) een schimmige financiële constructie om 1,7 miljoen euro binnen te halen© rudc

HERBELEEF. Pompt Sint-Truiden 1,7 miljoen euro extra in Droneport? De oppositie steigert

Sint-Truiden -

In de staart van de Truiense gemeenteraad maandagavond zit het meest heikele punt: zal de raad akkoord gaan om 1,7 miljoen extra geld te stoppen in Droneport? Oppositiepartij Vooruit steigert: “In december kreeg Droneport al een lening van 2 miljoen euro, en nu dit? No pasaran!”

Gewezen burgemeester en schepen Jelle Engelbosch heeft ontslag genomen als gemeenteraadslid en wordt opgevolgd door Elke Paquay die de eed zal afleggen. Verder buigt de raad zich over het GAS-reglement en de automatisering van inbreuken inzake stilstaan en parkeren. Het gewijzigde GAS-reglement zal ingaan vanaf 1 mei 2023 als het wordt goedgekeurd. Schepen Jo François (N-VA) zet opnieuw een reeks onroerende goederen in de etalage. Sint-Truiden krijgt er een aantal nieuwe straatnamen bij door het project De Kavel.

Kapitaalsverhoging

Oppositiepartij Vooruit zegt dat Veerle Heeren (cd&v) en Jo François (N-VA) onaangekondigd ruim 1,7 miljoen euro extra in Droneport willen stoppen. Volgens Vooruit hebben Heeren en François een onreglementaire constructie opgezet en hebben ze de waarnemend financieel directeur slechts 2 werkdagen de tijd gegeven om een advies te formuleren. Nog volgens fractieleider Gert Stas zegt de financieel directeur zelf dat de kapitaalsverhoging niet zonder financieel risico is. “De enige manier om dit debacle te voorkomen, is een toegevoegd punt op de gemeenteraad te brengen en het voorstel Heeren-François weg te stemmen”, aldus Stas.

De gemeenteraad van maandag 27 maart kan je hieronder volgen.

Rudi De Cock

    Aangeboden door onze partners