© REUTERS

Twitter is volgens Musk nog maar 20 miljard dollar waard

Elon Musk schat de waarde van Twitter momenteel op 20 miljard dollar (18,55 miljard euro), tegen 44 miljard dollar vijf maanden geleden toen de ondernemer het bedrijf overnam. Dat blijkt uit een intern document dat Amerikaanse media konden inkijken.

Bron: BELGA

Musk stuurde de e-mail om werknemers te informeren over een nieuw aandelencompensatieprogramma. Hij waarschuwde erin dat Twitter in een precaire financiële positie verkeert en dat het op een gegeven moment slechts vier maanden zou duren voordat het geld op zou raken. De “radicale veranderingen” die hij vlak na zijn overname doorvoerde - waaronder massaontslagen en kostenbesparingen - waren dan ook nodig geweest om faillissement te voorkomen en de operaties te stroomlijnen.

Krachtens het nieuwe aandelencompensatieprogramma ontvangen Twitter-medewerkers voortaan aandelen in X Corporation, de holdingmaatschappij die Musk gebruikte om het bedrijf te kopen. De aandelen zullen worden toegekend op basis van de waardering van 20 miljard dollar. Ook schreef Musk in zijn e-mail dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard zal zijn.

Aangeboden door onze partners