© ISOPIX

Price weerhoudt sensationele Van Duijvenbode op dramatische wijze van primeur

Dirk van Duijvenbode kon hem ruiken, zijn eerste tv-titel. Aubergenius verschafte zichzelf zelfs twee matchdarts tegen de in blakende vorm verkerende Gerwyn Price om de European Darts Open te winnen, tijdens zijn eerste Euro Tour-finale in Leverkusen. Maar uiteindelijk moest hij het hoofd buigen in een uiteindelijk dramatische thriller: 8-7.

ROBIN JONGMANSBron: De Telegraaf

Price voltooide zo zijn ‘trilogie’, door drie Nederlanders op rij naar huis te sturen. Eerder moesten Michael van Gerwen en Danny Noppert eraan geloven. Maar na de sensationele zege van Van Duijvenbode in de halve finale, toen hij een 6-2 achterstand tegen Rob Cross omboog in een 7-6 overwinning, ging het publiek er in de arena in Leverkusen eens even goed voor zitten. Kon ‘Dolle Dirk’ ook de ontketende nummer vier van de wereld bedwingen?

Van Duijvenbode begon fenomenaal en gooide Price binnen no-time op een 1-3 achterstand. Maar waar de publiekslieveling uit ’s Gravenzande eerder veerkracht toonde, daar deed Price dit dunnetjes over. Hij ging over Van Duijvenbode heen (4-3), waarna de nummer elf van de wereld de achtervolging moest inzetten. De Nederlander liet vervolgens een kans om via dubbel 16 op 5-4 te komen liggen, waarna hij steeds moest blijven aanhaken bij Price. Van Duijvenbode ging bij 6-6 niet voor de 170-finish, maar zette hem weg op tops. Dat was geen probleem en in het zicht van de haven was daar een nieuwe voorsprong: 7-6.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlander kreeg twee pijlen voor de wedstrijd op dubbel 9, maar koos ervoor om eerst 2 te gooien en vervolgens voor dubbel 8 te gaan. Het plannetje mislukte en Price pakte het cadeautje gretig uit. Van Duijvenbode schudde veelzeggend het hoofd en was in de laatste leg geen schim meer van zichzelf. De hoofdprijs van 30.000 pond ging naar Price.

Aangeboden door onze partners