© rdr
Bezoekers Sevensmolen zien hoe Ovenbuur tarwebrood en vlaai bakt
Nat en heel winderig, het hield de enthousiaste vrijwilligers van Ovenbuur Bocholt en de Sevensmolen niet tegen om tijdens hun eerste open bakdag tarwebrood en Kauliller vlaai te bakken. Stoker van dienst Ludo stookt de steenoven op de juiste temperatuur. Ondertussen gaat Giel aan de slag met het deeg. “Van Vlaamse tarwe van collega bakker Jack. Desem, wat vet, zout en mout en verse gist doen het deeg rijzen”, zegt bakker Giel. “Nadat het deeg is gerezen en gekneed kunnen de broden in de oven worden ‘geschoten’ met een platte schep met een lange steel.” Na een 40-tal minuten is het ambachtelijk brood klaar en gaan de vlaaien de oven in. “Wil je ook eens broodbakken op een ambachtelijke manier? Volg de FB-pagina van Ovenbuur. Daar vind je alle info over onze bakdagen en recepten”, besluit Giel. (rdr)
Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van Tony Coonen
Genkse pizzabakker en drie andere vermeende leden van ‘ndrangheta overgeleverd aan Italië, advocaten in beroep
De Voorzorg liep bijna 3 miljoen euro mis bij vastgoeddeals van Tony Coonen
Van KRC Genk tot Champions League-winnaar? Terug naar de Genkse jaren van KDB: “De wereld kon hem gestolen worden”
Marc Coucke koopt een derde dino voor in Durbuy: “Wat een monster! Het is écht zot”
De mysteries van Vlaanderen: waarom Brel in Limburg zijn grote doorbraak kreeg